spot_img
spot_img

Брчко: Од наредне године Дистрикт добија Туристичку заједницу

spot_img
spot_img
spot_img

Брчко би од почетка наредне године требало имати Туристичку заједницу, засебну организацију која ће се бавити промоцијом туризма у Дистрикту, али и другим стратешким питањима у вези са јачањем ове значајне привредне гране на нашим просторима.

„Интенција је да се туризам на неки начин измјести из класичне јавне управе и у том смислу елаборат о економској оправданости формирања Туристичке заједнице је завршен и он ће врло брзо бити на сједници брчанске Владе, како би се још једном проанализирала сврсисходност формирања Туристичке заједнице“, рекао је шеф Службе за туризам брчанске Владе др Александар Ђурић.

У овом смислу већ се анализирају позитивне праксе и искуства првенствено сусједних, али и градова из цијеле БиХ.

„Наравно да су нам репери туристичке организације у окружењу прије свега из градова са приближним бројем становника као што су Бијељина, Добој, па и неких већих градова, као што су Тузла или Бања Лука. На основу њихових искустава покушаћено да прилагодимо најбољи модел нашим условима како би смо начинили прије свега значајан искорак у овој области на подручу Дистрикта“, акцентира Ђурић.

Став је, тврди Ђурић и градоначелника Еседа Кадрића да Туристичка заједница треба Брчком.

„У том смислу сви модалитети ће бити разређени и кад је ријеч о реорганизацији Одјељења при којем сада дјелује Служба за туризам, али могуће и неких других, а све у циљу јачања презентације и уопште туристичких потенцијала Брчко дистрикта БиХ”, истакао је шеф Службе за туризам брчанске Владе др Александар Ђурић.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img