wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Brčko: Nova Vlada održala prvu redovnu sjednicu - nula49.com
spot_img

Brčko: Nova Vlada održala prvu redovnu sjednicu

Published:

spot_img

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na prvoj redovnoj sjednici odobrila je Smjernice za izradu nacrta pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o stručnom usavršavanju vaspitača, nastavnika, stručnih saradnika, saradnika u nastavi i direktora predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola kao i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o zapošljavanju u obrazovnim institucijama Brčko distrikta BiH.

Vlada je odobrila i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o obliku i sadržaju javnih isprava u osnovnim školama i Osnovnoj muzičkoj školi, Smjernice za izradu nacrta pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o polaganju stručnog ispita nastavnika, stručnih saradnika i saradnika u nastavi osnovnih i srednjih škola i vaspitača u predškolskoj ustanovi, Smjernice za izradu nacrta pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o sadržaju i načinu vođenja dokumentacije i evidencije u osnovnim školama i Osnovnoj muzičkoj školi, Smjernice za izradu nacrta pravilnika o ocjenjivanju učenika srednjih stručnih škola Brčko distrikta BiH koji rade po modularnim nastavnim planovima i programima i Smjernice za izradu nacrta odluke o kriterijuma za dodjelu nagrada učenicima za odlično učenje i vladanje, kao i za postignute rezultate u sportskim i drugim takmičenjima.

Članovi Vlade usvojili su i Prijedlog odluke o izmjeni odluke o imenovanju Komisije za priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja, Prijedlog odluke o utvrđivanju posebnog interesa za finansiranje udruženja građana iz oblasti kulture, Prijedlog odluke o usvajanju godišnjeg plana gazdovanja šumama u vlasništvu Distrikta za 2023. godinu i Prijedlog odluke o izmjeni odluke o uspostavljanju horizontalne koordinacije odjeljenja Vlade Brčko distrikta BiH u aktivnostima vezanim za iseljeništvo.

Na sjednici je usvojen i Prijedlog odluke o načinu raspodjele sredstava za realizaciju programa stambenog zbrinjavanja, sanacija/rekonstrukcija ratom oštećenih/porušenih stambenih jedinica na području Distrikta za 2023. godinu i

Prijedlog odluke o načinu raspodjele sredstava za stambeno zbrinjavanje izbjeglica i raseljenih lica koja se žele integrisati u lokalnu zajednicu za 2023. godinu.

Usvojen je i Prijedlog odluke o odobravanju programa utroška sredstava za dodjelu kapitalne donacije javnom preduzeću „Komunalno Brčko“ d. o. o. za uličnu rasvjetu u ulici Hantalaševića, MZ Stari rasadnik, uličnu rasvjetu u ulici Tabakovića – tri kraka, 10 sijaličnih mjesta od broja 2 do broja 30, MZ Stari rasadnik, za izmještanje električnih vodova sa kuće Pekić na električni stub, MZ Ćoseti, izgradnju ulične rasvjete u ulici Frana Mažuranića, 5 sijaličnih mjesta od broja 22 do broja 24, MZ Dizdaruša, za postavljanje ulične rasvjete k. č. 1623/3 k. o. Brčko 3 u MZ Dizdaruša, postavljanje ulične rasvjete u MZ Šatorovići, za uličnu rasvjetu u ulici Pere Zrelca, MZ 4. juli od broja 1 prema broju 8 pored pomoćnog stadiona Lokomotiva prema džamiji, za bušenje bunara u MZ Štrepci i za rekonstrukciju stubova i lampi na uličnoj rasvjeti, MZ Ulice.

Vlada Distrikta odobrila je i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o vrsti i visini naknade Komisiji za organizovanje i održavanje predavanja o posljedicama koje proizilaze iz nepoštovanja ili nepoznavanja propisa o bezbjednosti saobraćaja na putevima, za rad Komisije za provjeru znanja o pravilnom držanju, nošenju i rukovanju oružjem, za rad Disciplinskoj komisiji kao i za rad Komisije za odlučivanje po podnesenom zahtjevu za nabavku i nošenje oružja i municije u Policiji Brčko distrikta BiH.

Usvojen je i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade komisiji za polaganje stručnog ispita za rad u nastavi, Komisiji za polaganje vozačkih ispita i Prijedlog zaključka kojim se predlaže predstavnik Brčko distrikta BiH u radnu grupu za izradu dokumenta eTOD politike u BiH.

Vlada je razmatrala i Informaciju u vezi sa poslaničkim pitanjem poslanika Mejre Šečić vezano za rješavanje problema kanalizacije u ulici Suljagića sokak, dopunu Informacije na zahtjev skupštinskog poslanika Milijane Simić, na zahtjev skupštinskog poslanika Siniše Golića u vezi sa objektima, građevinama i spomenicima u Distriktu koji se nalaze na listi nacionalnih spomenika BiH kao i Informacije o zahtjevu Santovac d. o. o. graditeljstvo, trgovina i transport o davanju saglasnosti na cjenovnik za pružanje usluga na pijaci „Arizona“.

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img