spot_img
spot_img

Брчко: Нова посланица у Скупштини, усвојен меморандум са Студеном

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након ванредне сједнице Скупштине, на којој је усвојен ребаланс буџета за 2019. годину, парламентарци су започели 56. редовну сједницу.

Донесена је Одлука о престанку мандата посланика Ивана Крндеља због подношења оставке након избора на функцију која је неспојива са вршењем мандата посланика. Разматран је и усвојен Извјештај Комисије за избор и именовање и мандатно-имунитетске комисије Скупштине о додјели мандата посланика Љубици Илић као сљедећем кандидату са листе политичког субјеката Хрватске сељачке странке – Браћа Радић, која је преузимајући мандат положила заклетву.

Након усвајања записника са 53. и 54. редовне сједнице Скупштине и посланичких питања разматран је Меморандум о разумијевању са Studen&CO Holding GmbH. Скупштина је донијела Одлуку о давању сагласности на закључак Владе о сагласности на Меморандум и потврдила га уз услов да се брише дио општих одредаба које се односе на тајност података.

Услов је и обавезно периодично информисање Скупштине о свим фазама реализације активности које се односе на општи оквирни Акциони план за реализацију иницијативе и обавезно давање сагласности Скупштине на уговоре за инвестиционе пројекте.

Отворена је и расправа о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о социјалној заштити након чега је око 19 часова сједница прекинута и биће настављена идуће сриједе.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img