Брчко: Нема више блокирања возила због неплаћеног паркинга

Влада Дистрикта у наставку 27. редовне сједнице усвојила је Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о комуналним дјелатностима, да би се створили правни услови за несметано функционисање наплате паркирања у Брчком.

Према ријечима шефа ресорног одјељења Миће Стевановића, измјене и допуне овог закона извршене су према ранијим смјерницама, усвојеним прије пресуде Апелационог суда којим су оспорене одредбе одлуке и цјеновника ЈП “Путеви Брчко” којим је била регулисана доплатна карта и постављање блокатора на возилу чији корисник није платио паркирање.

“Усвојеним измјенама Закона о комуналним дјелатностима службеник за наплату у ЈП “Путеви” дужан је само да изврши фото-документовање случаја неплаћања и да га преда комуналном инспектору, овлашћеном да изда прекршајни налог, који одмах улази у Јединствени систем казни”, објаснио је Стевановић, додајући да се возило убудуће не смије блокирати или премијештати.

Уколико корисник аутомобила изврши плаћање у року од осам дана, прекршајна казна ће га стајати 15, а након тог рока мораће да плати 30 КМ. Потпуни изостанак плаћања казне може да има и судски епилог. Влада је ове измјене усвојила уз закључак, да Скупштина може да је допуни амандманом у евентуалне случају потребе.

 

 

 

(rtvhit.com)

1 komentar

  1. Zavode Brcaci red i gradu u kojem ce sve manje biti posjetilaca.. Zalosno je sto se se ide na to da se rastereti guzva koje nema. Isto tako i zbog para a nije valjda i u Distriktu pokucala kriza.. Nekad sam zivio za izlazak u rodni grad

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime