spot_img
spot_img

Brčko: Nema više blokiranja vozila zbog neplaćenog parkinga

spot_img
spot_img

Vlada Distrikta u nastavku 27. redovne sjednice usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima, da bi se stvorili pravni uslovi za nesmetano funkcionisanje naplate parkiranja u Brčkom.

Prema riječima šefa resornog odjeljenja Miće Stevanovića, izmjene i dopune ovog zakona izvršene su prema ranijim smjernicama, usvojenim prije presude Apelacionog suda kojim su osporene odredbe odluke i cjenovnika JP “Putevi Brčko” kojim je bila regulisana doplatna karta i postavljanje blokatora na vozilu čiji korisnik nije platio parkiranje.

“Usvojenim izmjenama Zakona o komunalnim djelatnostima službenik za naplatu u JP “Putevi” dužan je samo da izvrši foto-dokumentovanje slučaja neplaćanja i da ga preda komunalnom inspektoru, ovlašćenom da izda prekršajni nalog, koji odmah ulazi u Jedinstveni sistem kazni”, objasnio je Stevanović, dodajući da se vozilo ubuduće ne smije blokirati ili premiještati.

Ukoliko korisnik automobila izvrši plaćanje u roku od osam dana, prekršajna kazna će ga stajati 15, a nakon tog roka moraće da plati 30 KM. Potpuni izostanak plaćanja kazne može da ima i sudski epilog. Vlada je ove izmjene usvojila uz zaključak, da Skupština može da je dopuni amandmanom u eventualne slučaju potrebe.

 

 

 

(rtvhit.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img