Brčko: Nastava će se i dalje izvoditi u školskim objektima

Uprkos usložnjavanju epidemiološke situacije u vezi širenja korona virusa, izvođenje nastave u školama na području Brčko distrikta za sad nije dovedeno u pitanje.

Odjeljenje za obrazovanje će pratiti preporuke Kriznog štaba o čemu će i roditelji učenika biti blagovremeno obaviješteni.

„Imali smo nekoliko slučajeva da je nastavno osoblje pozitivno na Covid-19, oni su u izolaciji i njihovo zdravstveno stanje je za sada zadovoljavajuće. Infekcija korona virusa do sada je potvrđena kod dva učenika a radi se o slučajevima zabilježenim početkom školske godine“, potvrdio je za Radio Brčko Senad Osmanović šef Odjeljenja za obrazovanje.

On je dodao da će Krizni štab procjenjivati situaciju u narednim danima te da će Odjeljenje poštovati sve preporuke koje se donesu i da će o tome bolagovremeno biti obaviješteni i roditelji učenika. Trenutna epidemiološka situacija je takva da ne zahtjeva da se prekine izvođenje nastave u školama.

Osmanović je dodao da će biti preduzete sve radnje kako bi se maksimalno zaštitilo zdravlje učenika, nastavnika i drugog nastavnog osoblja tokom izvođenja nastave.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime