spot_img
spot_img

Najavljivana sjednica Skupštine mjesne zajednice Brčko Novo nije održana

spot_img
spot_img

Na inicijativu grupe nezadovoljnih građana vandredna sjednica Skupština stanovnika mjesne zajednice Brčko Novo, koja je trebala da se održi sinoć i na kojoj je trebalo da se raspravlja o povjerenju aktuelnog predsjednika te mjesne zajednice, nije održana zbog nedostatka kvoruma, potvrdio je Željko Novaković predstavnik grupe građana.

On je rekao da aktuelno rukovodstvo mjesne zajednice, koje je izabrano još prije osam godina, nije htjelo da se potpiše na spisak prisutnih članova i time izbjegli su kvorum. Novaković je za sledeću sedmicu najavio sazivanje nove sjedice sa istom tačkom dnevnog reda.

On je rekao da Skupština mjesne zajednice nije sazvana osam godina iako je to prema Zakonu o mjesnim zajednicama Brčko distrikta bila obaveza aktuelnog rukovodstva, da najmanje dva puta godišnje sazove redovnu sjednicu.

„Imamo niz problema koji se nagomilavaju od neosvjetljenih ulica, brze vožnje kroz naselje, do problema sa česmom u našoj mjesnoj zajednici i o njima smo htjeli sinoć da razgovaramo“, rekao je Novaković i izrazio nadu da će se u narednom periodu ovi problemi uz novo rukovodstvo rješavati.

Aktuelni predsjednik mjesne zajednice Brčko Novo Despot Vuković odbacio je optužbe na račun rukovodstva i najavio nove aktivnosti u rješavanju problema u toj mjesnoj zajednici.

„Mislim da ono što su izjavljivali i govorili se nije potvrdilo. Nije bilo dovoljno ljudi i ostaje da se radi ovako“, rekao je Vuković i dodao da je plan ovog rukovodstva da se pokrenu aktivnosti na otvaranju područne ambulante, mini pijace, obdaništa i malog dječijeg igrališta.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img