spot_img
spot_img

Brčko: Naduvao 3,5 g/kg pa uhapšen

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

I ovog ponedeljka donosimo vam pregled značajnijih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U navedenom vremenskom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježeno je jedno krivično djelo i to “Laka tjelesna povreda” iz člana 170. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

– Izdvajamo krivično djelo od dana 21.06.2024. godine koje je Policiji prijavljeno u 02.19 sati, a koje ne ulazi u navedeni izvještaj. Nakon zaprimanja prijave koju je podnio svećenik Katoličke Crkve u mjestu Krepšić da je od strane NN lica izvršena provala u prostorije Župnog ureda, izvršen je uviđaj na licu mjesta, te utvrđeno da nije ništa otuđeno. Nakon konsultacija sa dežurnim tužiocem Tužilaštva Brčko distrikta BiH utvrđen je osnov sumnje da je od strane NN izvršilaca počinjeno krivično djelo “Teška krađa” iz člana 281. a u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. Policija preduzima intenzivne istražne radnje na identifikovanju izvršilaca ovog krivičnog djela.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu nije bilo zabilježenih događaja narušavanja javnog reda, te je isti protekao mirno.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu zabilježene su dvije saobraćajne nezgode.

– Dana 23.06.2024. godine Policija je obaviještena od strane MUP-a Tuzlanskog kantona da je navedenog dana u UKC Tuzla, gdje se nalazio na liječenju, od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi od dana 04.06.2024. godine, preminuo vozač mopeda rođen 2009. godine iz Brčkog.

– Izdvajamo i događaj od dana 21.06.2024. godine kada su policijski službenici izvršili kontrolu vozača motornog vozila marke „Mazda” lice inicijala V.Č. rođenog 1964. godine. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da navedeno lice ima alkohola u organizmu u količini od 3,50 g/kg, te je na osnovu člana 224. stav (2) Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH lišen slobode.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su tokom navedenog perioda prilikom kontrole isključili ukupno 19 vozača i vozila. Od toga 14 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, dva koji su upravljali prije sticanja prava na upravljanje, dva jer su upravljali vozilima a da nisu imali naznačenu odgovarajuću kategoriju za upravljanje motociklima i jednog vozača koji je upravljao vozilom nakon isteka važnosti potvrde o registraciji.

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img