spot_img
spot_img

Brčko: Mjesečno oko 50.000 korisnika parkinga

spot_img
spot_img

Mjesečni bruto prihod koji se ostvaruje od naplate parkinga na području Distrikta, prema riječima Vedrana Devića, voditelja projekta za dozvole i parking u brčanskom Javnom preduzeću “Putevi”, iznosi oko 100. 000 maraka, čime su u ovom preduzeću zadovoljni.

“Mogu se pohvaliti da otprilike mjesečno u prosjeku imamo 50.000 korisnika. Parking se najviše plaća SMS porukom i to 32.000 korisnika koristi ovakvu vrstu usluge, a iza toga ide kiosk karta, pa parkomati. A najveći broj prodanih karti je za sat vremena”, rekao je Dević za Radio Brčko.

On je istakao, da iako se parking naplaćuje od novembra prošle godine, još uvijek ima korisnika koji nisu upućeni na koji način najakše i najbolje platiti parking. Kako je pojasnio, najčešće ima grešaka upravo kod slanja SMS poruka, pogotovo kod korisnika koji SMS poruke pokušavaju slati sa stranih brojeva što nije moguće.

Odgovore za sve nedoumice, dodao je, građani mogu potražiti u Parking servisu, koji se sada nalazi na novoj lokaciji, u ulici Meše Selimovića.

Kada je riječ o parking mjestima, Dević je dodao, da ima potrebe za novim parking površinama, tako da je u narednom periodu planirano obilježavanje parking mjesta na još nekoliko lokacija u gradu.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img