Brčko: Migrant iz Maroka osuđen za krađu

Po optužnici Tužilaštva Brčko distrikta BiH, 26-godišnji migrant iz Maroka Y.D. (26) pravosnažno je osuđen za krađu novca iz dva automobila u ovom gradu izvršenu prošlog mjeseca.

Pred Osnovnim sudom u Brčkom, Y.D. koji ima prijavljeno boravište u migracionom centru u Hadžićima, kod Sarajeva, osuđen je na trideset dana zatvora za produženo krivično djelo krađe.

- Reklama -

Nakon brzo sprovedene istrage, okončane za samo dvije sedmice, Tužilašvo Distrikta optužilo je državljanina Kraljevine Maroko da je 19. novembra u centru Brčkog, iz dva nezaključana automobila oduzeo zatečeni novac. U Ulici Miroslava Krleže, Y.D. je najprije iz vozila marke Audi oduzeo 400,00 KM, a ubrzo zatim i manji iznos novca iz automobila Seat.

Policija Distrikta ga je ubrzo uhapsila i sutradan predala u nadležnost Tužilaštva, koje je odmah potom predložilo da se osumnjičenom odredi mjera pritvora. Zbog sumnje da je počinio produženo krivično djelo krađe (iz člana 280 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH), te usljed opasnosti od bjekstva, Osnovni sud Distrikta odredio je Y.D. jednomjesečni pritvor. Tokom trajanja pritvora, Tužilaštvo je sprovelo cjelokupan krivični postupak, koji je u međuvremenu pravosnažno i okončan pred sudom, kažnjavanjem počinioca za manje od jednog mjeseca od izvršenja krivičnog djela.

GLAVNI TUŽILAC
ZEKERIJA MUJKANOVIĆ

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime