spot_img
spot_img

Brčko: Meso i mesne prerađevine poskupile i do 40 odsto

spot_img
spot_img

Adis Milkić jedan od vlasnika mesnice u Brčkom kaže da je cijena mesa i do 40 odsto skuplja u odonosu na isti period prošle godine na području Distrikta.

„Cijena cjelokupnog mesa i mesnih prerađevina je u porastu, pa je tako cijena junetine od 15 do 22 marke po kilogramu, a teletina se može nabaviti od 23 do 30 maraka po kilogramu“, istakao je Milkić.

Rast cijena, prema riječima Milkića najviše je izražena upravo kod telećeg mesa jer je nabavna cijena istog uvećana od četiri do pet maraka po kilogramu žive vage.

„Teleća rebra su sada 23 marke, teletina bez kosti 30 maraka po kilogramu teleći kotleti 27 maraka, sudžukice 17, ćevapi 17, mljeveno meso 18, dok je juneća šnicla 20 KM“, istakao je Milkić.

On kaže da se građani Distikta sve više odlučuju za kupovinu skupljeg mesa bez obzira na porast cijena jer traže kvalitetni domaći proizvod.

„U našoj mesnici se isključivo prodaje domaće meso sa ovih prostora, ne uvozimo meso i imamo dugu tradiciju koju građani itekako prepoznaju“, naveo je Miklić.

Uprkos poskupljenju mesa i prerađevina, te pojavi svinjske afričke kuge, građani Brčko distrikta i dalje biraju odnosno traže kvalitet, bez obzira o kojoj je vrsti mesa je riječ.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img