Brčko: Mario Domić ponovo optužen za razbojništvo

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Marija Domića (22)* zbog sumnje da je 1. aprila u mjestu Gornja Skakava počinio razbojništvo nad starijom muškom osobom.

Nakon što je nedavno osuđen na dvije godine zatvora, Tužilaštvo ga je optužilo za još jedno razbojništvo počinjeno na tom području okončavši protiv njega dva slučaja u svega dvadeset dana.

Podsjetimo, za razbojništvo u Prijedoru kod Brčkog počinjeno uz upotrebu tesarske sjekire 18. aprila nad radnikom sportske kladionice Croatia I, Domić je za svega pet dana pravosnažno osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu. Pored toga, njega se čvrsto povezivalo i s razbojništvom izvršenim 1. aprila u obližnjem naseljenom mjestu Gornja Skakava nad samcem A.J. (73) koga je od ranije poznavao. Brzom reakcijom Policije i dobro usmjerenom istragom Tužilaštva prikupljeni su potrebni dokazi, te je ubrzo protiv njega podignuta optužnica. Prema optužnim navodima, Domić je oštećenog napao u dvorištu njegovog porodičnog domaćinstva, gdje ga je najprije dovukao s kućnog ulaza i oborio na zemlju, a potom mu kleknuo na stomak i nekoliko puta snažno udario pesnicom u glavu i prsa nanijevši mu kontuzije. Zatim mu je iz džepa pantalona oduzeo 930,00 KM i s pribavljenom protivpravnom imovinskom korišću pobjegao s lica mjesta – zaključuje se u optužnici.

On je sutradan uhapšen, kriminalistički obrađen i uz policijski izvještaj predat tužiocu, a u narednih dvadeset dana Tužilaštvo je tijesno sarađujući s Policijom Distrikta u cijelosti okončalo i ovaj slučaj. Istraga je riješena 20. aprila podizanjem optužnice protiv Domića za krivično djelo razbojništva (iz člana 283 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) i njenim dostavljanjem Osnovnom sudu Distrikta gdje je u cijelosti i potvrđena.

*Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenom licu ne znači da je to lice zaista i odgovorno za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime