spot_img
spot_img

Брчко: Кризни штаб одобрио трећу дозу вакцине против ковида

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Штаб за заштиту и спашавање Брчко дистрикта Босне и Херцеговине је на данашњем засједању дао сагласност на Препоруке за давање треће дозе вакцине против ковида-19.

Ове препоруке се, између осталог, односе на давање треће вакцине особама старијим од 65 година, здравственим радницима који раде као први контакт са пацијентима, као и особама код којих је од друге дозе вакцине из примарног процеса прошло најмање шест мјесеци.

Уједно, Штаб је дао сагласност на Препоруке за ревакцинацију у Брчко дистрикту Босне и Херцеговине, за грађане Дистрикта који су прву дозу вакцине против ковид-19 добили у иностранству. Ревакцинацији ће моћи приступити грађани који су се у иностранству вакцинисали првом дозом вакцине против болести ковид-19, те су у могућности да пруже доказ о томе.

Штаб за заштиту и спашавање наглашава да је примарна вакцинација, првом и другом дозом, приоритет за стицање колективног имунитета грађана Брчко дистрикта Босне и Херцеговине те апелује на становништво да приступи истој на Пункту за вакцинацију како не би дошло до погоршања епидемиолошке ситуације.

ПОВЕЗАНА ВИЈЕСТ:

Брчко: Право на живот

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img