spot_img
spot_img

Брчко: Крађа ове године више за 57 посто

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Како би очували сигурност грађана првенствено када је ријеч о провалама и крађама, брчанска Полиција свакодневно проводи активности на сузбијању имовинског криминала на подручју Дистрикта. У поређењу са прошлом годином забиљежено је повећање броја кривичних дјела крађе.

Предузимањем адекватних планских мјера и радњи брчанска Полиција током ове године реализовала је неколико успјешних акција које се односе на борбу против имовинског криминала и трагању за починиоцима кривичних дјела. Џевида Хукичевић, портпарол брчанске Полиција рекла је да је ове године на подручју Дистрикта забиљежено значајно повећање дјела крађе.

„У првих седам мјесеци ове године Полиција Брчко дистрикта забиљежила је укупно 58 кривичних дјела крађа, 52 кривична дјела тешка крађа и осам кривичних дјела крађа у покушају. Прошле године евидентирано је 37 кривичних дјела крађа, 64 дјела тешке крађе и пет дјела крађа у покушају. У поређењу са прошлом годином за исти период забиљежено је повећање броја кривичних дјела крађа за 21 случај, односно за 57 посто, док смањење биљежимо код дјела тешка крађа за 12 случајева или 19 посто“, рекла је Хукичевић.

Да брчанска Полиција ефикасно обавља свој посао на терену и свакодневно ради на проналаску починилаца ових кривичних дјела, Хукичевић каже да је под надзором брчанског Тужилаштва ове године Полиција реализовала оперативну акцију кодног назива „Таблице“.

„Акција је проведена је с циљем проналаска починалаца отуђења регистарских таблица у склопу које је приведено више особа. Једна особа је добровољно предала платнену врећу са укупно 20 регистарских таблица, а извршеним провјерама утврђено је да је 14 таблица отуђено на подручју Дистрикта са 14 моторних возила, док је за двије таблице утврђено да припадају регистарским подручјима Тешња и Бијељине“, додала је Хукичевић.

Хукичевић каже да је у првих седам мјесеци окончано 15 случајева кривичних дјела тешке крађе, а када су у питању окончане истраге кривичног дјела крађа у овој години окончане су истраге у укупно 27 случајева.

Полиција Брчко дистрикта БиХ константно предузима мјере превенције и репресије према особама као извршиоцима кривичних дјела, а тренутно стање сигурности грађана на подручју Дистрикта брчанска Полиција процјењује задовољавајућим.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img