Brčko: Kinezi potencijalni investitori za izgradnju aerodroma

Brčko su danas posjetili potencijalni kineski investitori koji su pokazali interes za ulaganje u izgradnju kargo aerodroma u Distriktu.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esed Kadrić istakao je da su potencijalne investitore na današnjem sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, informisali da se u ovom trenutku radi na pripremi prostornog plana i strategije.

- Reklama -

“Bilo nam je bitno da vidimo ima li još interesovanja. Ima ga i vjerujem da nakon što u okviru prostornog plana ucrtamo aerodrom, da ćemo biti u poziciji da praktično već krenemo u neke pregovore sa zainteresovanima. To je nešto što je za perspektivi u narednih 15 do 20 godina. Izgraditi kargo aerodrom u Brčkom sa industrijskom zonom, to nudi neslućene mogućnosti zapošljavanja stanovništva kako Distrikta, tako i regiona. To je jako dobra ideja, a mi ćemo stvoriti sve zakonske preduslove da oni koji budu poslije nas to i realizuju”, dodao je Kadrić.

Predstavnik kineskih potencijalnih investitora Lingkun Meng direktor SHS Aviation, kazao je da su prvi put u BiH i Brčko distriktu, te da će nakon danas odgledane prezentacije istražiti kolika je njihova zainteresovanost za ulaganje u ovaj projekat, odnosno da će se uglavnom izraditi studija izvodljivosti.

 

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime