Brčko: Kineska ambasada donirala 4.000 maski

Komandantu Kriznog štaba i gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću, danas je Ankica Gudeljević,ministarka civinih poslova u Savjetu ministara BiH uručila 4.000 maski koje je ovoj lokalnoj zajednici pripalo iz kontigenta pomoći koji je Bosni i Hercegovini dionirala Narodna Republika Kina.

Ministrica Gudeljević koja je gradonačelniku Miliću prenijela pozdrave njegove ekselencije Ji Pinga, kineskog ambasadora u BiH, je istakla da je ovo samo dio pomoći, a veće i značajnije količine bi trebale uskoro da stignu i u Brčko.

“Prije sedam dana stigao je prvi kontigent pomoći Narodne Republike Kine Bosni i Hercegovini i iz tog kontigenta ove maske su pripale Brčko distriktu BiH. Ovo je samo početak jer će uskoro stići još medicinskih potrepština iz Kine i o tome ćemo, kako to bude stizalo, obavještavati javnost”, precizirala je ministarka Gudeljević.

Ističući cjelokupan angažman Ankice Gudelejević, ministarke u savjetu ministara BiH u vezi sa raspodjelom pomoći za Brčko, a koja stiže u Sarajevo, gradonačelnik Milić se zahvalio kineskoj ambasadi na razmijevanju kada je u pitanju slanje pomoći za Brčko.

“Mi ćemo već naredne sedmice dobiti još jedan kontigent pomoći iz Narodne Republike Kine, koja je komercijalnog karaktera. I u toj nabavci imali smo ogromnu pomoć njegove ekselencije Ji pinga I otuda još jednom zahvalnost za sav njihov angažman u vrijeme ove pandemije”, podsjetio je gradonačelnik Milić.

Gradonačelnik Milić takođe je izrazio zahvalnost ministarki Gudeljević na podršci i njenom angažmanu da u ovoj raspodjeli međunarodnih donatorskih sredstava i Brčko distrikt BiH dobije svoj dio.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime