Брчко: Кажњен са четири мјесеца затвора због угрожавања сигурности полицијских службеника - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: Кажњен са четири мјесеца затвора због угрожавања сигурности полицијских службеника

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ окончало је поступак против Адиса Џафића из Прутача код Брчког (21) оптуженог да је у октобру прошле године у том насељу недозвољено држао оружје и озбиљно пријетио полицијским службеницима.

За кривична дјела недозвољеног држања оружја или експлозивних материја и угрожавања сигурности, Џафић је пред Основним судом Брчко дистрикта БиХ правоснажно осуђен на јединствену казну затвора у трајању од четири мјесеца.

Адис Џафић процесуиран јер је 10. октобра прошле године у Прутачама код Брчког пријетио бомбом полицијским службеницима док су били на интервенцији због већег броја пријава да је возећи аутомобил у том насељу грађанима правио проблеме. Како се наводи у оптужници, пошто су полицијски службеници дошли до Адиса, он им је упутио озбиљне пријетње да ће их убити и побити им породице и дјецу, ако га још једном зауставе. Након што је, затим, отишао до своје куће, брзо се вратио с ручном бомбом М-75 говорећи присутнима да се удаље како би је бацио на полицијске службенике. Иако су такве пријетње код службеника А. Л. и С. К. изазвале изражен осјећај страха и бојазни за властиту сигурност, они су га ставили под контролу, узели му бомбу из руке, те га лишили слободе.

Тужилаштво је у складу са својим надлежностима, а у сарадњи с Полицијом Брчко дистрикта БиХ, брзо реагирало отворивши кривичну истрагу и покренувши поступак против Џафића. За четири мјесеца, Тужилаштво је већ окончало истрагу подигавши пред судом, у фебруару ове године, оптужницу за кривично дјело Угрожавање сигурности (из члана 180 став 2 Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ). Како је држао експлозивне материје чија набавка грађанима уопће није дозвољена, Џафић је истовремено оптужен и за кривично дјело Недозвољено држање оружја или експлозивних материја (из члана 365 став 1 Кривичног закона). У поступку пред брчанским Основним судом, оптужница је најприје потврђена, а након прихватања изјаве о признању кривице, правоснажно је осуђен на јединствену казну затвора од четири мјесеца. Прије изрицања јединствене казне суд му је утврдио појединачне затворске казне од три мјесеца за угрожавање сигурности, односно од два мјесеца за недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img