Brčko: Kapaciteti popunjeni do kraja, prijeti slom zdravstvenog sistema

Specijalista za plućne bolesti i koordinatoor za borbu protiv virusa korona brčanske Bolnice Slađan Miranović rekao je da se situacija, kada je u pitanju kovid 19, pogoršava iz dana u dan.

Miranović je rekao je da se u brčansku Bolnicu dnevno prijavljuje od pet do 10 pacijenata.

- Reklama -

“Preklinjem sve ljude da poštuju epidemijske mjere storgo. Ako se situacija ovako nastavi, doći će do sloma zdravstvenog sistema”, naglasio je dr Miranović.

On je rekao da je prosjek liječenja pacijenata do 15 dana, te da se novi pacijenti neće moći primati dok se trenutni ne stabilizuju.

“Naši skromni kapaciteti popunjeni su do kraja. Veći su problem kadrovski, nego prostorni. Dosta kadra je izolovano zbog bolesti i jako će nam biti teško da se na adekvatan način brinemo za pacijente ukoliko se ovako nastavi”, rekao je Miranović.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

2 komentara

  1. Da,održite izbore i dan nakon toga otvorite i škole,znate šta ukinite sve mjere pa kome šta zapadne,izvlačit ćemo loto listiće sa koronom pa ko dobije.Mi nakon 7-8-10-12 mjeseci PANDEMIJE ne možemo organizovati online nastavu zbog toga što vlada nije ništa pripremila za istu???Treba im dva miliona(napuhanih) KM za dizanje “na viši nivo”.Pa ako je to i istina i da toliko treba,hladno su podjelili 5 miliona istih KM za predizborne postizborne,izborne parazite.SRAM DA IH BUDE.Ali za školstvo se nema para?Djeca po školi nose Iphone ali “nemaju tablet kod kuće”?.Nastavnici još uvijek nemaju laptope kompjutere za video chat?VIDEO CHAT!!!! Možda nam zbog toga omladina odlazi na bauštelu po Njemačkoj???

  2. Vlada planira otvaranje škola nakon izbora.Pogledajte brojke prije zatvaranja škola i sada.Koliko školaraca je bilo potvrđeno pozitivno na koronu tada a koliko sada?Očigledno je enormno smanjivanje.Uračunajte tu i osnovne škole čiji učenici HVALA BOGU u mnogo manjem broju pokazuju simptome COVID-19 virusa ALI JE VEOMA USPJEŠNO PRENOSE razmislite koliko je odgovorno našu djecu vratiti u ta legla zaraze gdje se nastavno osoblje prvo ne pridržava nikakvih odredbi o sperčavanj širenja iste.Znam.Na moje RODITELJSKO PITANJE o propustim u odredbama držanja distance odgovor je bio da se oni”PRIDRŽAVAJU PROPISA KOLIKO MOGU”.Dakle pridržavaju se propisa koliko mogu ne onoliko koliko treba,ne onoliko koliko zdravstvena skrb za našu djecu zahtjeva več onoliko KOLIKO MOGU!!!Ne onoliko koliko je to zahtjevala i ona jadna instrukcija o pohađanju nastave ili kako se več zove zahtjevala več KOLIKO MOGU. Treba li naše dijete nositi stigmu da je ubilo svog oca,nanu djeda,majku zbog toga što je naša vlada nesposobna organizovati online nastavu????

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime