Брчко: Још једна хуманитарна акција ученика Пољопривредне и медицинске школе - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: Још једна хуманитарна акција ученика Пољопривредне и медицинске школе

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Пољопривредној и медицинској школи Дистрикта, ученици фармацеутског смјера данас организују хуманитарну акцију “Купујмо домаће – помозимо наше ученике”.

Наставник фармацеутске групе предмета у овој школи, Дино Шаховић, истиче да је циљ акције помоћи ученицима којима је то потребно, али и да се помогне домаћа производња и ученици кроз ово науче додатне вјештине како би олакшали даљи процес учења.

“Хтјели смо да укажемо да су сви ученици у овој нашој школи једнаки и да, ако неко има услове треба помоћи другом ученику, да му се живот и учење олакшају”, истиче за Радио Брчко Шаховић.

Ученица четвртог разреда, Андреа Петровић, казала је да се на штандовима налазе разни производи, од чајева, крема, шумећих таблета, које су добили од разних привредних субјеката и којима се захваљују на сарадњи.

“Цијене су онолике колико ко буде хтио и желио да да за неки артикал. Нема ништа одређено јер је ово хуманитарни пројекат. Осим ученика и професора, позвали смо и грађане да се одазову овој акцији. Очекујемо да буде успјешна, а прикупљена средства ћемо дати ученицима наше школе којима је то потребно”, појаснила је Петровић.

Директор ове школе Сеад Бечић истакао је да је ово само једна у низу оваквих акција које организују.

“Школа је одгојно-образовна установа и у одгојном дијелу настојимо његовати то да морамо знати како живи неко поред нас и да ли му је потребна помоћ. Није само суштина да ли ће неко добити материјалну помоћ, него је потребно да тај неко осјети да други мисле о њему и желе да му помогну. Тај осјећај да постоје пријатељи, неко ко стварно осјећа туђи проблем свакоме од нас даје сигурност и неко задовољство. То је нешто што нас све јача у данашњем свијету”, наглашава Бечић.

Ова хуманитарна акција је почела јутрос у девет сати и трајаће до 17 сати.

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img