Brčko je i srpsko

Kad zavlada dokolica bilo koje vrste, kao u ovo vrijeme pandemije, onda valja nešto činiti da se narod zabavi.

Da slučajno ne bi razmišljao o neviđenoj inertnosti vladajuće strukture prema ovoj opakoj zaraznoj bolesti.

U takvo “činjenje” uključio se i “brčanski forum” prenoseći tekst sa sajta “bosnaglobal.net” nevjerovatnog naslova: JESU LI SRBI PREOTELI BRČKO: Potpuna diskriminacija Bošnjaka u pravosuđu Distrikta.

Neupućeni čitalac mora se sablazniti.

Ko to kome OTIMA nešto, što je njegovo. Onoliko koliko i ovih za kojima sarajevski sajt lije krokodilske suze.

Predratna opština Brčko, današnji distrikt imala je oko 500 kvadratnih kilometara. U vlasništvu Srba gruntovno je bila skoro polovina. Pa se postavlja ozbiljno pitanje ovim “učenjacima” iz “bosnaglobal.net” – kako neko može preoteti nešto što je njegovo?

Da vlasnici te zemlje nisu možda izvršili otimačinu vlastitog grunta? Ili autor te paškvile smatra da grunt nije pravilno raspoređen?

Pokušaj viktimizacije bošnjačkih zaposlenika u pravosuđu distrikta je nastavak izblajhane politike o navodnoj bošnjačkoj ugroženosti. S obzirom na količinu do sada iznesenih laži, još jedna više nikoga ne dotiče. Osim naravno plaćenih podrepaša i partijskih botova. Kao u tekstu koji je prenesen na “brčanskom forumu” kad skribomani iz stranačke centrale zavape tražeći nekakvu imaginarnu pravdu.

U brčanskom pravosuđu se poštuje nacionalna ravnopravnost. To je svakom dobronamjernom čovjeku jasno. Za to je dovoljno pogledati imena tužilaca, sudija, ostalih činovnika.

To što je jedan od čelnih ljudi pravosuđa bio pripadnik pravosuđa RS u građanskom ratu, nije grijeh. Orden koji je dobio za svoj rad je za svaku pohvalu, jer ga je zaslužio stručnim pregalaštvom. Što to nekome smeta problem je druge vrste

U toku je procedura izbora jednog sudije u Apelacionom sudu u Brčkom. Zato i takav skaradni tekst koji vrvi lažima, neistinama, izmišljenim ocjenama još izmišljenijih “analitičara”.

Pominjanje dva druga imena u “botovskom” tekstu nisu ništa drugo do pokušaj pritiska na Visoki sudski i tužilački savjet. Više je kandidata pa nije na odmet malo “pogurati” svoje. Nađe se načina da se to plati.

Izmišljaju, petljaju, iznose već izanđale činjenice. Sve u cilju da “babin sin” pokuša da ostane i opstane na vlasti. Cilj opravdava sredstvo, rekli bi mudru Latini.

I da se “brigom za nacionalne interese” zamagle izneseni prijedlozi o završetku rastakanja SFRJ, stigli “poštom preporučeno” iz Evropske unije. Botovska mašinerija prve stranke u Bošnjaka očajava. Najviše zbog gubitka vlasti u “šeheru”.

Ostalo bi prekabulili. Zato traže odušak na drugom kraju. Koga nažalost nema.

 

 

 

(S. As/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime