Brčko: Izmjene u naplati parkinga, umjesto kazne plaća se dnevna karta

Čini se da je zbrka oko naplate kazni za parking u Brčko distriktu konačno riješena. Prijepodnevni rad brčanske Skupštine obilježila je odluka o visini cijene dnevne parking karte koja će zamjeniti dosadašnje kaze.

Blokiranje vozila zbog neplaćenog parkinga i naplata kazni u Brčkom su proglašeni nezakonitim još prošle godine. Već tada krenula su nagađanja o načinu kažnjavanja onih koji ne plate uslugu parkinga, a danas smo čini se konačno bili rješenje.

- Reklama -

Javno predzeće “Putevi” predložilo je da se građanima koji nisu platili parking uslugu naplati dnevna karta po cijeni od 28 KM, ali taj prijedlog nije prihvaćen.“Odbili smo ovaj prijedlog jer oni nije realan i utemeljen, a prihvatili da cijena pod pomenutim uslovima bude 14 maraka, te da, ako se ova usluga u roku od petnaest dana plati, novčani iznos bude 7 maraka”, rekao je, u ime parlamentarne većine, predlagač, zastupnik Socijalističke partije, Zoran Kokanović.

Ostale cijene parking usluga nisu mijenjane.

U popodnevnom nastavku zasjedanja očekuje se apsolviranje 15 preostalih tačaka, među kojima je i set antikoruptivnih zakona, te usvajanje Odluke o imenovanju zamjenika šefa Policije Distrikta.

 

 

 

 

 

 

 

(nula49.com/radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime