Brčko: Izmjena Zakona o komunalnim djelatnostima

Vlada Brčko distrikta je na današnjoj 34. vanrednoj sjednici dala saglasnost na amandman Kluba zastupnika SNSD-a u brčanskoj Skupštini na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima.

Zakon će se pred Skuštinom naći u srijedu, 17. januara.

- Reklama -

“Suština ovog zakona jeste u tome da se obezbijede uslovi za pružanje usluga parkiranja na javnim površinama na prostoru Distrikta, tako da to bude u skladu sa presudom Apelacionog suda, koji je ranije osporio određena zakonska rješenja u ovoj oblasti”, rekao je medijima gradonačelnik Brčko distrikta, Siniša Milić.

Ovim zakonom, između ostalog, predviđeno je da se za onog korisnika koji nije platio uslugu parkiranja obavezno izdaje nalog u visini dnevne karte parkiranja, čija će cijena biti utvrđena cjenovnikom JP “Putevi Brčko”, naveo je Milić

“Napominjem još jednom da su, prema obrazloženjima predlagača i ocjenama zakonodavne kancelarije Vlade Brčko distrikta, ovaj zakon i predviđena rješenja u ovoj oblasti potpuno u skladu sa presudom Apelacionog suda i njime se praktično ispunjava ono što je navedeno u samoj presudi”, zaključuje gradonačelnik.

Podsjećamo, Apelacioni sud Brčko distrikta donio je 29. septembra presudu kojom se utvrđuje da cijena doplatne karte za nepropisno parkiranje i blokiranje vozila koje vrši JP “Putevi Brčko” nisu u skladu sa Statutom i zakonima Brčko distrikta.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

 

1 komentar

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime