spot_img
spot_img

Брчко: Изборне листе – окидач унутарпартијских сукоба

spot_img
spot_img
spot_img

Остало ми је у сјећању како је један колега новинар из Брчког након завршетка рата устврдио како на простору Балкана мора да постоји неко скривено зрачење.

То је објашњавао сталним сукобима на овом безначајном парчету земљине кугле и постојањем невјероватног броја усијаних глава.

Иако нисам подржавао такву његову тезу, на моје разочарење, све је чешће у праву.

Напросто, толико се тога на простору Дистрикта дешава да нема другог објашњења изузев сила нечастивих.

Ту теорију јуче су потврдила два посланика у Скупштини Брчко дистрикта БиХ. Један који је предсједник, а други који сједи у посланичким клупама. Они су се тако оштро сукобили да је слушаоцима и гледаоцима локалног радија и телевизије било поприлично непријатно због количине изнесеног прљавог веша.

Двојица вољом народа, изабраних посланика, јучерашњим монолизима поручили су свим гласачима, колико они заступају њихове интересе. Међусобне оптужбе о трговини утицајем како би запослили блиске сроднике, биле су баш опскурне.

Већина њихових колега наслађивала се изнесеним чињеницама. Посебно су били одушевљени културом дијалога. Одсуство међусобног уважавања веселило је новинаре, али и политичке опоненте у редовима својих и других партија.

Њихова расправа и изречене мисли још неких посланика показале су колико су представници народа сигурни у повјерење које им је дато. Рачунају да је све у рачуници.

Плати па се клати. И млати. Може и празна слама.

Јучерашњи наступ брчанских посланика веома је интересантан. О квалитету изнесених информација већ се расправља на бројним мјестима. Очекује се наставак дијалошког монолога.

Неки су већ спремили справе за снимање.

Они информисанији кажу да је све посљедица нервозе. Њу правдају све жешћим сукобима унутар партија.

А сукоби су све јачи и бројнији како се приближава октобар 2020. године и локални избори.

Осим сукоба на љевици, који је јасно обзнањен на Бизнис форуму, у скупштинским кулоарима пронијела се прича о сукобу унутар СП РС. Имају два посланика који се не могу
сложити.

Не затупају исте ставове. Аферим. Ништа боље није ни у другим, али су се они вјешто
прикрили. Рекоше да ће код њих мир још потрајати.

Прављење изборних листа је вододјелница.

 

 

 

(JB/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img