Brčko: Ipak ništa od dva nova kružna toka u ovoj godini

Izgradnja dva kružna toka planirana u ovoj godini, u naselju EŠ i kod stadiona FK “Jedinstvo”, čime bi se uveliko smanjile saobraćajne gužve u gradu i pojačao protok saobraćaja, zbog nepotpune potrebne dokumentacije, prolongirana je za sljedeću godinu.

Potvrdio je to direktor JP “Putevi”, Vlado Jevtić, rekavši kako će uz završetak spomenutih kružnih tokova, u sljedećoj godini nastojati realizovati izgradnju kružnog toka u blizini Prve Osnovne škole, što bi uveliko rasteretilo gužvu kroz Štrosmajerovu ulicu i Bulevar Mira.

“Prema našem mišljenju i analizama, ova lokacija predstavlja najveći problem stvaranja gužvi u samom gradu. Upravo bismo izgradnjom kružnog toka na toj lokaciji došli do dosta protočnijeg prometa u samom središtu grada”, rekao je Jevtić.

Pored spomenutih, JP “Putevi” u planu imaju izgradnju još četiri kružna toka u Brčkom, za koje je najprije potrebno riješiti imovinske odnose, eksproprijaciju i pribavljanje potrebne dokumentacije za njihovu izgradnju.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

1 komentar

  1. Najveca glupost je kruzni na izlazu iz ESa, kao prvo tu zivim i apsolutno nikada nisam cekao na ukljucenje vise od par sekundi i kruzni na toj lokaciji ce samo napraviti dodatne guzve. Najbitniji kruzni tok je kod Prve osnovne ali eto on nije ni u planu za sada. A gradite kruzne tokove na izlazu iz ESa i kod bolnice gde i nema potrebe za istim. Ma haos je sta radite…

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime