spot_img
spot_img

Брчко: Грађани се све теже носе са константним растом цијена

spot_img
spot_img
spot_img

Тренутна инфлација, тј раст цијена у малопродаји се највише одразила на пад стандарда живота грађана Босне и Херцеговине. Ниво цијена у јулу у односу на исти мјесец претходне године виши је за 16,7 посто, подаци су Агенције за статистику БиХ.

С обзиром на стална поскупљења, питали смо грађане дистрикта Брчко колико им је отежана свакодневница и рекли су да се тешко носе са сталним растом цијена и да само чекају шта ће то наредно поскупити.

Јулске цијене производа и услуга које се користе за личну потрошњу у БиХ, мјерене индексом потрошачких цијена, у просјеку су више за 0,7 одсто у односу на јун. Грађанима, између осталог, највише отежава свакодневницу поскупљење прехрамбених прозвода.

Грађани истичу да им је у овој ситуацији веома тешко, те да не знају чему ова поскупљења воде и да ли им има краја.

Анкетирани суграђани, нису крили ни збуњеност око сталног раста цијена и питају се да ли то неко конролише. У овој неповољној ситуацији ипак предлажу неки вид штедње, поготово да се храна не баца.

У наредном периоду најављено је поскупљење и кафе, а грађани се надају да ће доћи до одређених мјера на државном нивоу како би се колио толико ублажио нагли раст цијена.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img