spot_img
spot_img

Брчко: Готово 70 радника задобило повреде на раду

spot_img
spot_img
spot_img

У првој половини ове године, Инспекторату Брчко дистрикта БиХ је пријављено 69 случајева повреда радника на раду од којих су три лица смртно страдала, један радник је задобио тежу тјелесну повреду док су остале повреде биле лакшег карактера.

Због прекршаја из области рада и заштите на раду, инспектори су изрекли преко 100 хиљада марака казни.

„Ова три смртна исхода се односе на погибију радница које су радиле у институцијама и предузећима у Брчко дистрикту, а које су настрадале у саобраћајној несрећи при повратку са посла. У једном случају раднику је машина одсјекла шаку док су остале повреде у виду лома, уганућа, исчашења и слично“ истакао је Зоран Гајић главни инспектор у брчанском Инспекторату.

У наведеном периоду инспектори су извршилли 381 контролу пријаве радника и њихове заштите на раду те су том приликом издата 42 прекршајна налога и наплаћене казне у износу од 104 хиљаде КМ.

Гајић је потврдио за Радио Брчко да је наведени број од око 70 случајева повреда на раду за првих шест мјесеци, просјек у задњих неколико година и да инспекција редовним и ванредним контролама послодаваца покушава да ову област рада држи под контролом, но да је највећа одговорност на послодавцима и радницима.

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img