spot_img
spot_img

Брчко: Горан Стјепановић осуђен за угрожавање сигурности и недозвољено држање оружја

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ окончало је поступак против Горана Стјепановића из Брчког (47)* оптуженог да је у августу ове године у градској пјешачкој зони у Брчком недозвољено носио аутоматску пушку и озбиљно пријетио госту једног локала.

За кривична дјела недозвољеног држања оружја или експлозивних материја и угрожавања сигурности, Стјепановић је пред Основним судом Брчко дистрикта БиХ неправоснажно осуђен на јединствену казну затвора у трајању од два мјесеца.

Горан Стјепановић процесуиран јер је 04. августа у вечерњим сатима, у видно пијаном стању, дошао испред угоститељског објекта Амазон, у градској пјешачкој зони, ушао у локал и тражио Е. А. Нашавши га, Стјепановић је најприје питао А. да ли му његов син дугује неки новац, а пошто му је А. то потврдио, рекао му је: „Сад ћу се ја вратит’, да се обрачунамо“. Затим се удаљио у непознатом правцу, да би послије пар минута поново траживши А. дошао до локала носећи у руци аутоматску пушку с припадајућа два оквира муниције у којима се налазило 30 метака. Видјевши га како долази наоружан, А. је из страха за свој живот побјегао на задња врата локала – наводи се у оптужници.

Одмах по пријави инцидента, Тужилаштво је у складу са својим надлежностима, а у сарадњи с Полицијом Брчко дистрикта БиХ, брзо интервенирало отворивши кривичну истрагу и покренувши поступак против осумњиченог. За три мјесеца, Тужилаштво је већ окончало истрагу подигавши пред судом, 2. новембра, оптужницу за кривично дјело Угрожавање сигурности (из члана 180 став 1 Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ).

Како је држао аутоматско оружје, чија набавка грађанима уопће није дозвољена, Стјепановић је истовремено оптужен и за кривично дјело Недозвољено држање оружја или експлозивних материја (из члана 365 став 1 Кривичног закона). У поступку пред брчанским Основним судом, оптужница је најприје потврђена, а након прихватања споразума о признању кривице, Стјепановић је неправоснажно осуђен на јединствену казну затвора од два мјесеца. Прије изрицања јединствене казне суд му је утврдио појединачне затворске казне од 30 дана за угрожавање сигурности, односно од једног мјесеца и 15 дана за недозвољено држање оружја или експлозивних материја. Усто, суд је од оптуженог, ради уништења, одузео аутоматску пушку М70, два оквира за аутоматску пушку и 30 метака калибра 7,62 мм, а изузев одлуке о санкцији, пресуда се може побијати жалбом пред Апелационим судом Брчко дистрикта БиХ.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img