Brčko: Dogovori o privredi bez Privredne komore

Povodom posjete delegacije iz turskog grada Kajseri Brčko distriktu, oglasila se i Privredna komora Brčko distrikta, izražavajući razočarenje što su ovako bitni sastanci za privredu u našem gradu održani bez predstavnika Privredne komore. Saopštenje predsjednika ove institucije prenosimo u cjelosti:

Privredna komora Brčko distrikta BiH je iz medija saznala da su ovih dana organizovani sastanci privrednika Republike Turske sa privrednicima Brčko distrikta BiH i to sve u organizaciji glavnog koordinatora Vlade Brčko distrikta BiH gospodina Damira Bulčevića. O svemu tome institucija Privredne komore Brčko distrikta BiH uopšte nije upoznata.

- Reklama -

Ja kao predsjednik Privredne komore Brčko distrikta BiH izražavam svoje lično razočarenje zašto se tako bitnim poslom, koji je isključiva nadležnost Privredne komore Brčko distrikta BiH, bavi glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH.

Na sastanke su pozivani određeni privrednici iz Brčko distrikta BiH po spisku koji je samo poznat glavnom koordinatoru Vlade Brčko distrikta BiH. Nismo čak primijetili da je u to uključeno Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH, što je dodatno razočarenje.

Duboko sam uvjeren da ovakvi istupi pojedinaca koji koristeći svoju poziciju i službe institucije nisu od posebne koristi privredi Brčko distrikta BiH, a da li u tome postoje lični interesi procijenite sami?!

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK PK BD BiH

Jelenko Ilić

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime