Brčko: Dogovorena isporuka električne energije po povoljnim uslovima

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je u Banjaluci sa ministrom za industriju i energetiku u Vladi Republike Srpske Petrom Đokićem dogovorio snabdijevanje električnom energijom distrikta za narednu godinu pod veoma povoljnim uslovima.

„Narednih dana očekujemo potpisivanje ugovora koji će za Brčko distrikt BiH značiti snabdijevanje električnom energijom za cijelu narednu godinu pod veoma povoljnim uslovima na bazi cijene koja će značiti rentabilno poslovanje javnog preduzeća „Komunalno Brčko“. To je u ovom trenutku najvažnije jer ćemo dobiti cijenu koja je sigurno najpovoljnija u odnosu na sve druge ponude i koja neće ugroziti poslovanje našeg JP „Komunalno Brčko“, naglasio je gradonačelnik Milić nakon razgovora koje je u Banjaluci vodio sa predstavnicima Vlade i Elektroprivrede RS.

- Reklama -

On je za postizanje dogovora izrazio posebnu zahvalnost na angažovanju ministru Petru Đokiću i direktoru Elektroprivrede RS Željku Kovačeviću koji su imali razumijevanje za poziciju distrikta.

„Uprkos lošoj hidrološkoj situaciji u RS i kretanju cijena električne energije na svjetskom i tržištu unutar Republike Srpske, izašli su u susret koliko je to u ovom trenutku bilo moguće zahtjevima distrikta Brčko što je u ovom trenutku za nas najvažnije“ precizirao je Milić.

On je poručio da će Ugovor između Brčko distrikta BiH i Elektroprivrede RS, biti potpisan do 19. decembra sa cijenom koja važi za potrošače u Republici Srpskoj. Ministar Đokić je izrazio zadovoljstvo što Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva sa Brčko distriktom BiH ima odličnu saradnju, te istakao da je uvjeren da će se takav vid saradnje nastaviti i u narednom periodu. „Danas smo razmijenili mišljenja u vezi sa nalaženjem najpovoljnijih modaliteta za snabdijevanje električnom energijom Brčko distrikta BiH od strane Elektroprivrede Republike Srpske”, rekao je ministar i dodao da je za Brčko distrikt BiH nabavka električne energije od Republike Srpske povoljnija u poređenju sa nabavkom električne energije od FBiH.

Sastanku su, osim ministra Đokića i gradonačelnika Milića, prisustvovali i direktor Elektroprivede Republike Srpske Željko Kovačević i Armin Drapić u ime Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime