Brčko distrikt na „Sajmu privrede 2024. godine” u Mostaru - nula49.com
spot_img
spot_img

Brčko distrikt na „Sajmu privrede 2024. godine” u Mostaru

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U periodu od 16. do 20. 4. 2024. godine u Mostaru održava se „Sajam privrede 2024. godine” na kojem učestvuju predstavnici Brčko distrikta Bosne i Hercegovine putem Štanda u organizaciji Privredne komore Brčko distrikta BiH, Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH i JP „Luka Brčko”.

Kancelarija koordinatora Brčko distrikta BiH pri Savjetu ministara BiH na štandu promoviše privredne potencijale Brčko distrikta BiH u skladu sa implementacijom Strategije razvoja Brčko distrikta BiH 2021–2027. godina. Ovaj najznačajniji sajamski događaj u BiH ove godine okupio je više od 800 privrednika i izlagača iz tridesetak zemalja, dok je zemlja partner Republika Hrvatska.

S ciljem ostvarivanja Plana komunikacije za promociju dokumenta „Marketing lokacije za investitore” koji je urađen od strane Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, na štandu Brčko distrikta BiH obezbijeđen je i postavljen LCDekran na kojem se svih pet dana sajma emituje kraći video film posvećen promociji lokacija za investiranje u Brčko distriktu BiH, kao i štampani promotivni materijal s ciljem promocije Brčko distrikta BiH kao jedinice lokalne samouprave privlačne za investiranje, razvoj lučkog transporta kao i promociju zelene ekonomije.

Miroslav Gavrić, koordinator Vlade Brčko distrikta BiH u Savjetu ministara BiH učestvuje 19. 4. 2024. godine na konferenciji „Preduzetnička infrastruktura u funkciji lokalnog razvoja” koji organizuje Preduzetnički centar Link iz Mostara, a u okviru Panela „Uloga preduzetničke infrastrukture u procesu pristupa EU – prilike i izazovi u BiH”, zajedno sa predstavnicima entitetskih ministarstava privrede, predstavnicima Grada Konjic i Grada Trebinje i predstavnicima međunarodnih organizacija.

Direktor JP „Luka Brčko“ Perica Josić je na štandu predstavio nove lučke kapacitete (nova dizalica) te imao niz sastanaka sa potencijalnim komitentima.

Prvog dana sajma štand Brčko distrikta BiH posjetili su Borjana Krišto, predsjedavajuća Savjeta ministara BiH, Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Nj. E. Marko Di Ruza, ambasador Italije u BiH i Dalfina Bošnjak, direktorka Sajma koji su izrazili zadovoljstvo učešćem i prezentacijom Brčko distrikta BiH na ovom događaju.

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img