spot_img
spot_img

Брчко дистрикт ће добити најсавременији спортски терен и игралиште у региону

spot_img
spot_img

Данас је шеф Одјељена за образовање, Зоран Булатовић потписао уговор са Амбасадором Републике Бугарске, Њ. Е. Валеријем Јотовим, о изградњи најсавременијег спортског терена и игралишта потпуно прилагођених дјеци и ученицима са посебним потребама, који ће бити изграђени у дворишту ЈУ Шесте основне школе Брезово Поље, а чија је вриједност 100.000 КМ.

Директорица ове школе, Весна Панић, која је и дошла на ову идеју, наводи: “Дворишту ЈУ Шесте основне школе Брезово Поље је била неопходна ревитализација, као и нови спортски терен. Идејни пројекат под називом “Game for Change” (Игром до промјена) је предвидио изградњу како савременог вањског спортског терена, тако и игралишта које је потпуно прилагођено и дјеци са посебним потребама, чиме се омогућава њихово једнако учешће како у наставним, тако и у ваннаставним активностима. Посебно ме радује чињеница да је наш идејни пројекат изабран као најбољи и што ће ово да буде прво игралиште таквог типа у региону чиме ће Брчко дистрикт БиХ представљати позитиван примјер инклузије у образовном процесу као и примјену најсавременијих технологија у изградњи школских објеката.”

Пројекат обухвата изградњу спортског терена за одбојку, кошарку и рукомет, са најсавременијом акрилном подлогом на коме ће се изводити настава физичког васпитања, као и изградњу игралишта са гуменом подлогом, на коме ће бити постављене гимнастичке справе за ученике, али и за ученике и дјецу са посебним потребама.

“Овим пројектом унаприједиће се образовни процес и настава физичког васпитања, побољшаће се образовна инфраструктура пружањем бољих услова, посебно имајући у виду да ће то бити прво игралиште таквог типа не само у Босни и Херцеговини, већ и у цијелој регији Западног Балкана. Нови, иновативни и одрживи спортски терен, игралиште и справе на отвореном ће унаприједити здравствене навике и моторичке вјештине ученика и побољшати здравље, расположење и бољи општи успјех у школи”, наводи директорица Панић.

Други важан аспект овог пројекта, по ријечима директорице Весне Панић, “је његова посвећеност заштити околиша и одрживости. Наиме, овај ће пројект неизмјерно допринијети остварењу Агенде циљева одрживог развоја 2030., посебно имајући у виду чињеницу да ће израда и примјена овог пројекта допринијети окупљању свих учесника; локалне самоуправе, локалних предузећа, медија, институција и Одјељења за образовање, те локалних невладиних организација, с једним заједничким циљем: побољшање живота људи на овом подручју на начин да се у потпуности испуне многи од задатих циљева. Спортска опрема задовољава све еколошке стандарде, сва вањска опрема за теретану израђена је од 100% материјала који се може рециклирати, а сав материјал којим ће бити обложен спортски терен и игралиште такође је еколошки прихватљив.”

“Овим путем желим да се захвалим градоначелнику Еседу Кадрићу као и шефу Одјељена за образовање Зорану Булатовићу на подршци и помоћи, те се надам да ће реализација овог пројекта заиста допринијети унапређење наставног процеса, као и цијеле локалне заједница”, завршава Панић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img