Brčko: Članice Kola srpskih sestara podijelile pakete najugroženijima

Članice Kola srpskih sestara „Majka Jevrosima“ iz Brčkog danas su socijalno ugroženim porodicama podijelile oko 70 humanitarnih paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

Paketi su sadržavali prtehrambene namirnice – brašno, ulje, šećer, so, makarone, rižu, kao i sredstva za higijenu.

Predsjednica Kola, Slavojka Iljić, kaže da će paketi biti dostavljeni onim građanima koji nisu u mogućnosti da po njih dođu.

Prema njenim riječima, sve je više onih kojima je ovaj vid pomoći potreban.

„Svakodnevno nam se obraćaju građani kojima je neophodna pomoć i kojima mi u svakom momentu možemo dati brašno i ulje, ako ništa drugo“, naglasila je  Slavojka Iljić.

Predsjednica Kola se ovom prilikom posebno zahvalila braći Cvijanović i porodici Nedić koji su samostalno donirali sredstva za nabavku jednog dijela humanitarnih paketa.

Protojerej stavrofor Predrag Ćirković kaže da skoro 30 godina članice Kola srpskih sestara nesebično pomažu narodu svih nacionalnosti, a tradicionalno povodom Božića dijele humanitarne pakete onim najugroženijim.

„Ono što one ove godine rade, čine same iz svojih ličnih sredstava i mi im se zahvaljujemo na njihovom trudu i radu da naročito u ova teška vremena pomognu onima kojima je to neophodno i uljepšaju im praznike“, rekao je prota Ćirković.

Ćirković je naveo da će na Badnji dan, 6. januara, pri pravoslavnim hramovima u naseljima Meraje, Grčica i Potočari, biti dijeljene pečenice za najugroženije porodice.

Korisnik humanitarne pomoći Mevludun Ristić rekao je da mu paket koji je dobio od članica Kola srpskih sestara mnogo znači, jer živi od socijalne pomoći.

Ljubinka Simić, jedna od korisnika, rekla je da njenoj sedmočlanoj porodici svake godine treba ovaj humanitarni paket, jer nemaju nikakva primanja.

Članice Kola srpskih sestara “Majka Jevrosima“ pozvale su sve građane da pozivom na humanitarni broj 1432 podrže akciju pomoći nastradalim u Kostajnici.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime