spot_img
spot_img

Брчко: Цијене некретнина скочиле за 15 одсто

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У последњих шест мјесеци цијене некретнина у Брчком су повећане за најмање 15 одсто, сазнали смо од Горане Танасић агента за продају некретнина у једној брчанској агенцији специјализованој за промет некретнинама.

Она је рекла да се цијене квадратног метра некретнине која је изграђена прије минулог рата крећу од 1.300 до 1.800 КМ, док се цијене у новоградњи крећу од 1.800 па до чак 2.500 КМ по метру квадратном и то у оба случаја у зависности од локације некретнине као и опремљености стана.

Горана Танасић је навела да је новост у трговини некрентинама и продаја гаражних и паркинг мјеста, која се након етажирања могу купити по цијени до 20.000 КМ за гаражу, док се за властито паркинг мјесто мора издвојити и до 8.000 марака.

Што се тиче издавања станова у Брчком, Танасић истиче да се добро опремљени станови са мањом квадратуром могу изнајмити по цијени од 250 КМ за мјесец дана па до 500 марака у зависности од локације и опремљености зграде.

Она је нагласила да је већа потражња него понуда на тржишту некретнина и да су купцима најинтересантнији мањи станови на локацијама у центру града и брчанским насељима Српска Варош и Колобара.

Танасић каже да се све више и страни држављани интересују за куповину некретнине у Брчком али да они то право у Дистрикту као физичка лица не могу остварити, нити је добити на поклон, него само путем законског наслеђивања или ако оснују правно лице и оно постане власник некретнине.

Све више наших суграђана који имају некретнину више се одлучују на изнајмљивање по систему „стан на дан“ и то по цијени од 70 КМ за дневно коришћење.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img