Brčko: BK “Sv. Nikolaj” dio trke Beograd-Banja Luka

Predstavnici Biciklističkog kluba „Sv. Nikolaj“ Brčko danas su se stavili na raspolaganje u organizaciji najatraktivnijeg biciklističkog događaja na našim prostorima – biciklističke trke “Beograd – Banja Luka”.

Najveći biciklistički karavan stiže u Brčko u petak 19.04. u poslijepodnevnim časovima, gdje će se voziti završni krug kroz gradske ulice i gdje će se završiti 2. etapa biciklističke trke. Treći dan trke, odnosno u subotu 20.04. maršruta se kreće od Bijeljine, prolazi kroz Brčko i ide do Teslića, što znači da će brčaci drugi dan uzastopno imati priliku da isprate najveći biciklistički karavan u regiji.

Ove godine na biciklističkoj trci nastupiće 175 biciklista koji dolaze iz čak 19 profesionalnih timova. Trka je od ove godine odlukom Svjetske biciklističke unije u višoj kategoriji, odnosno kategoriji UCI 2.1, što automatski privlači jače timove i profesionalce. Učešće su potvrdili i neki od najjačih svjetskih timova kao što su ruski profesionalni tim „Gazprom“ i „Bardiani“ iz Italije.

- Reklama -

Željko Novaković, predsjednik biciklističkog kluba „Sv. Nikolaj“ Brčko ističe da sve ovo govori da brčake očekuje prelijep biciklistički spektakl, te poziva sve građane da na gradskim ulicama daju podršku biciklistima koji dolaze iz čak 32 zemlje. Takođe, mole se građani za poštovanje obustave saobrćaja na trasi biciklističke trke te praćenje uputstava od strane pripadnika saobraćajne policije Brčko distrikta BiH i redara.

Takođe, iz biciklističkog kluba „Sv. Nikolaj“ Brčko upućen je poziv svim zainteresovanim volonterima koji imaju želju biti dio ovog velikog događaja. Zainteresovani volonteri mogu se javiti na telefon 065/994-069 do 15.04.2019. ili putem mejla: bksvnikolaj@gmail.com.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime