spot_img
spot_img

Брчко: Ангажовање 80 наставника по уговору на одређено

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта БиХ на данашњој 61. ванредној сједници усвојила је Приједлог одлуке о давању сагласности Одјељењу за образовање за ангажовање 80 лица, наставника, стручних сарадника и сарадника у настави по основу уговора о обављању привремених и повремених послова.

Шеф Одјељења за образовање Владе Брчко дистрикта БиХ Сенад Османовић казао је да ће лица од понедјељка бити у учионицама и да се ради углавном о лицима која су била и прије ангажована, додајући да не очекује веће проблеме у другом полугодишту и да су спремни.

„Дочекујемо спремно и друго полугодиште када је ријеч о школским објектима. Поједини школски објекти су се уређивали током распуста, превоз је обезбијеђен као и гориво за загријавање објеката и не очекујемо веће проблеме“, казао је Османовић.

Чланови Владе данас су усвојили Приједлог одлуке о давању сагласности за ангажовање 25 извршилаца у Одјељењу за пољопривреду, шумарство и водопривреду за обављање посебних послова као и Приједлог одлуке о обиму и начину вршења овлашћења лица ангажованих за интегралну заштиту дивљачи и чување ловних ресурса.

Шеф Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду Зоран Гајић казао је да се потреба за ангажовање лица јавила да би се извршио план и реализовали сви пројекти у предвиђеном року као и заштитила дивљач и очували ловни ресурси.

„Да бисмо извршили свој план предвиђен за ту годину потребно је ангажовати 16 лица како бисмо послове на вријеме завршили и реализовали све пројекте који су предвиђени. Такође, потреба се јавила и за 9 извршилаца ловочувара. Када се они приме биће радници овог одјељења, а за сада је овакав ангажман потребан због заштите дивљачи и чувања ловишта, надгледања и сл.“, казао је Гајић.

Влада Брчко дистрикта БиХ данас је усвојила и Приједлог одлуке о давању сагласности за ангажовање 5 извршилаца по основу уговора о посебним пословима у Одјељењу за просторно планирање и имовинскоправне послове и Приједлог одлуке о давању сагласности за ангажовање 3 извршиоца по основу уговора о посебним пословима у Канцеларији градоначелника/Инспекторат.

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img