Brčko: Angažovanje 80 nastavnika po ugovoru na određeno

Vlada Brčko distrikta BiH na današnjoj 61. vanrednoj sjednici usvojila je Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Odjeljenju za obrazovanje za angažovanje 80 lica, nastavnika, stručnih saradnika i saradnika u nastavi po osnovu ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova.

Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović kazao je da će lica od ponedjeljka biti u učionicama i da se radi uglavnom o licima koja su bila i prije angažovana, dodajući da ne očekuje veće probleme u drugom polugodištu i da su spremni.

„Dočekujemo spremno i drugo polugodište kada je riječ o školskim objektima. Pojedini školski objekti su se uređivali tokom raspusta, prevoz je obezbijeđen kao i gorivo za zagrijavanje objekata i ne očekujemo veće probleme“, kazao je Osmanović.

- Reklama -

Članovi Vlade danas su usvojili Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za angažovanje 25 izvršilaca u Odjeljenju za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu za obavljanje posebnih poslova kao i Prijedlog odluke o obimu i načinu vršenja ovlašćenja lica angažovanih za integralnu zaštitu divljači i čuvanje lovnih resursa.

Šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zoran Gajić kazao je da se potreba za angažovanje lica javila da bi se izvršio plan i realizovali svi projekti u predviđenom roku kao i zaštitila divljač i očuvali lovni resursi.

„Da bismo izvršili svoj plan predviđen za tu godinu potrebno je angažovati 16 lica kako bismo poslove na vrijeme završili i realizovali sve projekte koji su predviđeni. Takođe, potreba se javila i za 9 izvršilaca lovočuvara. Kada se oni prime biće radnici ovog odjeljenja, a za sada je ovakav angažman potreban zbog zaštite divljači i čuvanja lovišta, nadgledanja i sl.“, kazao je Gajić.

Vlada Brčko distrikta BiH danas je usvojila i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za angažovanje 5 izvršilaca po osnovu ugovora o posebnim poslovima u Odjeljenju za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za angažovanje 3 izvršioca po osnovu ugovora o posebnim poslovima u Kancelariji gradonačelnika/Inspektorat.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime