Brčko: Ahmet Todorov osuđen na 16 mjeseci zatvora

Po optužnici Tužilaštva Brčko distrikta BiH Ahmet Todorov (26) iz Brčkog  osuđen je na godinu i četiri mjeseca zatvora zbog neovlaštenog stavljanja u promet veće količine opojne droge i sprječavanja organa za provođenje zakona da ga procesuiraju.

Uprkos sprječavanju provođenja zakona, slučaj nabavke i držanja radi prodaje više od 1,5 kg marihuane, kao i samo sprječavanje policije da provede službene radnje, sankcionirani su osudom počinioca na jedinstvenu zatvorsku kaznu.

- Reklama -

Todorovu je pred Osnovnim sudom Distrikta za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga prethodno utvrđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca, dok mu je tromjesečni zatvor utvrđen za krivično djelo sprječavanja službenog lica u vršenju službene radnje. Pored zatvorske kazne osuđenom je izrečena i mjera sigurnosti oduzimanja pronađene opojne droge, koja će kao predmet izvršenja krivičnog djela biti uništena u posebnom postupku.

Tužilaštvo Distrikta procesuiralo je Todorova što je tokom septembra i oktobra nabavio radi dalje prodaje 1, 688 kg Canabis sativae L, marihuane, skrivajući tri paketa ove opojne droge u dvorištu svoje porodične kuće u Brčkom. U vezi s ovim slučajem optužen je i što je 4. oktobra uveče, u blizini Doma zdravlja u ovom gradu, sprječavao policijske službenike u vršenju pretresa njega i njegovog vozila.

On je tada, opirući se hapšenju i pokušavajući se automobilom udaljiti ozlijedio dva policijska službenika, te je jednog od njih doveo u opasnost, izazvavši sudar s policijskim vozilom. Nakon što je tada uhapšen i sproveden pred tužioca, Todorov je tokom daljeg postupka sve do izricanja presude boravio u pritvoru, pošto mu je po prijedlogu Tužilaštva ova mjera određena zbog opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo.

Osuđujuća presuda rezultat je intenzivnog procesuiranja Todorova, višestrukog povratnika u vršenju krivičnih djela, protiv koga je Tužilaštvo za kratko vrijeme provelo cjelovitu istragu. Djelujući u saradnji s Policijom Distrikta Tužilaštvo je u okviru brze i sveobuhvatne istrage osiguralo potrebne dokaze o krivičnim djelima s kojima se kao njihov počinilac povezivao upravo pravosnažno osuđeni Todorov.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime