spot_img
spot_img

Brčko: 405.000 KM vjerskim zajednicama

spot_img
spot_img

Na današnjem nastavku 2. redovne sjednice Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Vlada je usvojila Prijedlog odluke o odobravanju donacije i programa utroška sredstava Međureligijskom vijeću za redovan rad u iznosu od 20.000,00 KM kao i Odluku o odobravanju tekuće donacije i programa utroška vjerskim zajednicama u ukupnom iznosu od 405.194,00 KM.

Na prijedlog Direkcije za finansije usvojen je Izvještaj o izvršenom popisu stalnih sredstava, sitnog inventara, svih vrsta zaliha, materijala i roba, stanja novčanih sredstava, potraživanja i obaveza na dan 31. 12. 2022. godine.

Vlada je ujedno dala saglasnost na novi cjenovnik usluga na tržnici „Arizona“ koji se odnosi na cijene naplate servisnih usluga, zakupa zemljišta, utroška vode i usluge parkinga.

Na prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, Vlada je dala saglasnost da se neutrošena sredstva Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, iz prethodnih godina, u iznosu od 33.786,49 KM, pridruže sredstvima planiranim u budžetu za 2023. godinu, za realizaciju Programa samozapošljavanja na području Brčko distrikta BiH.

Na prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Vlada je dala saglasnost Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za preraspodjelu neiskorišćenih sredstava iz Programa samozapošljavanja u poljoprivredi na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za 2022. godinu u ukupnom iznosu od 81.200,00 KM, na Program samozapošljavanja u poljoprivredi na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img