spot_img
spot_img

Brčko: 18 mjeseci za izazivanje saobraćajne nesreće

Published:

spot_img

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH okončalo je postupak po optužnici protiv Elvisa Kafedžića (38) iz Gradačca optuženog da je 14. juna u Brki kod Brčkog izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je smrtno stradalo jedno lice. 

Njega je Osnovni sud Distrikta za ovo krivično djelo osudio na kaznu zatvora u trajanju jedne godine i šest mjeseci, nakon što je prethodno prihvatio sporazum o priznanju krivice zaključen između Tužilaštva i optuženog.

Za nešto manje od mjesec dana intenzivne istrage, u okviru koje je provelo sva potrebna vještačenja i prikupilo ostale dokaze neophodne za donošenje tužilačke odluke Tužilaštvo je rasvijetlilo ovu tešku saobraćajnu nezgodu.

Odmah je uslijedilo podizanje optužnice protiv Kafedžića kojom mu je stavljeno na teret da je 14. juna oko 12.15. sati upravljajući putničkim motornim vozilom marke “Reno” na lokalnom putu Brod – Brka, u blizini staračkog doma “Huskić”, izazvao direktan sudar s vozilom “Golf”, čiji je vozač F. O. smrtno stradao na licu mjesta. On je optužen za Teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja (iz člana 330 stav 4 u vezi s članom 326 stav 3 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH).

Po podizanju i potvrđivanju optužnice Tužilaštvo je s optuženim zaključilo sporazum o priznanju krivice odmjerivši kaznu u skladu sa sudskom kaznenom politikom za ovu vrstu krivičnih djela. Predloživši sporazum, kojeg je Osnovni sud Distrikta potom prihvatio, cjelokupan krivični postupak za ovo krivično djelo pravosnažno je okončan kažnjavanjem počinioca u roku kraćem od dva mjeseca.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img