spot_img
spot_img

Brčko: 1,7 miliona maraka za sport i kulturu

spot_img
spot_img

Vlada Brčko distrikta BiH na 13. vanrednoj sjednici usvojila je Odluku o dodjeli sredstava po javnom pozivu za finansiranje programa i projekata od javnog interesa za manifestacije iz oblasti sporta i kulture za šta je u budžetu Brčko distrikta BiH izdvojeno 329.000 konvertibilnih maraka.

Brčanska Vlada je takođe usvojila i Odluku o dodjeli sredstava sportskim klubovima, udruženjima iz oblasti rekreativnog sporta, kulture i nacionalne kulture u iznosu od 1.364.000 konvertibilnih maraka.

U okviru ovih odluka Vlada je usvojila i zaključak po kojem će se klubovima i udruženjima priznavati trošak nastao od 21. avgusta 2023. godine, odnosno danom donošenja pomenutih odluka.

Iz Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu najavljen je novi javni poziv, kao i obuka za odgovorna lica iz klubova i udruženja u vezi sa podnošenjem programa i projekata.

Vlada je izvršila izmjene u članstvu Komisije za javno privatno partnerstvo u Brčko distriktu BiH.

Članovi Vlade na sjednici su donijeli odluku o imenovanju Komisije za procjenu štete nastale od bolesti afričke svinjske kuge uz zaključak da se u roku od dvije godine od završetka stanja prirodne nesreće nastale od pomenute bolesti izvrši revizija utroška sredstava.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img