Brčansko Eš naselje dobiće teretanu na otvorenom

Rukovodstvo brčanske mjesne zajednice Bijeljinska cesta, pored brojnih već ostvarenih projekata, ima u planu u svom naselju u skorije vrijeme izgraditi i teretanu na otvorenom kako bi djeci, ali i odraslima omogućili prostor za igru i bavljenje sportom.

Potvrdio je to za Radio Brčko predsjednik ove MZ Žikica Novaković.

“Predali smo zahtjev za ovaj projekt, sada tražimo lokacijske uslove. Prema našim pretpostavkama, teretanu na otvorenom trebali bismo igraditi na zelenoj površini između zgrada Paje Jovanovića broj jedan i broj pet, na prostoru koji djeca svakako već koriste za igru. Mi u rukovodstvu se trudimo da omogućimo omladini što više prostora za bavljenje sportom te da se što manje bave aktivnostima koje nisu primjerene za mlade”, istaknuo je Novaković.

Pored teretane na otvorenom, Novaković kaže kako imaju u planu ograditi i dječje igralište kako bi maksimalno zaštitili djecu brčanskog Eš naselja.

“Ogradićemo dječje igralište da mala djeca ne istrčavaju na ulicu, kako bismo ih zaštitili. Ovaj projekt trebao je biti odrađen ovih dana, ali su nam to onemogućili nepovoljni vremenski uvjeti ovih dana”, rekao je Novaković.

Novaković je dodao kako do jeseni planiraju ostvariti još nekoliko projekata, a prvi sljedeći je organizovanje 23. po redu dobrovoljnog darivanja krvi, koje će se održati sutra, 06.06.2020. godine, od 10 do 13 sati u prostorijama mjesne zajednice “Bijeljinska cesta”.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime