spot_img
spot_img

Брчански послодавци све теже проналазе квалификоване раднике

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Завод за запошљавање Брчко дистрикта је током маја мјесеца објавио 35 огласа за укупно 85 слободних радних мјеста отворених у правним субјектима на подручју Дистрикта.

Посладавци су углавном тражили шиваче, сезонске бераче, ранике у производњи, конобаре, браваре, завариваче, металоглодаче и кол -агенте.

У истом периоду, Завод је објавио и 17 огласа за 74 слободна радна мјеста у Републици Словенији на позицијама заваривач, зидар, пекар, кухар, тесар, CNC оператер, те водо и електроинсталатер, пише Радио Брчко.

Промјене на тржишту рада које су од прошле године захватиле и Брчко дистрикт све брже доводе до ситуације да послодавци тешко долазе до квалификованих радника, прије свега занатских занимања.

До недавно је било незамисливо да се у једном мјесецу огласи потреба за чак 160 слободних радних мјеста, а управо се то десило прошлог мјесеца у брчанском Заводу за запошљавање.

Радници углавном занатских занимања су се тражили и у Дистрикту, али и за рад у Словенији.

На крају додајмо и то да су први пут ове године послодавци са хрватског Јадрана контактирали брчански Завод за запошљавање тражећи спремачице, собарице, конобаре, кухаре и друге профиле радника у области туризма.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img