spot_img
spot_img

Брчански БОРС парастосом подсјетио на страдање војника и цивила у Бијелој

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У оквиру својих редовних активности на обиљежавању погибије припадника Војске Републике Српске, брчански БОРС је данас парастосом одао почаст погинулим борцима и цивилним жртвама у протеклом рату, а животе су изгубили на подручју Бијеле.

„На данашњи дан прије 31 годину десио се напад наших комшија у сарадњи са ХВО-ом, гдје су наши сународњаци убијени. Они који су остали били су заробљени, па послије размијењени. У Бијелој су тада биле 183 куће и ми који смо живјели у њима, успјели смо тог дана стићи до Церика, на слободну територију, односно подручје које је тада контролисала Војска Републике Српске“, рекао је подпредсједник брчанског БОРСА Зоран Блажановић.

Блажановић је додао да су сви они који поштују највећу жртву, дати живот за Републику Српску, дужни се присјећати погинулих мјештана Бијеле.

Помену је присуствовао и предсједник БОРС-а Општине Шамац Радован Зорановић који је нагласио да култура сјећања мора још више бити изражена.

“Култура сјећања је нама болна тачка. Брзо заборављамо све што је било и управо ово је важно да се наши саборци никада не забораве, јер ако их заборавимо, убићемо их по други пут ми сами тиме што смо их заборавили”, рекао је Зорановић.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img