Брчанска Влада: Зауставити просјачење дјеце одузимањем буџетских бенефита родитељима - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчанска Влада: Зауставити просјачење дјеце одузимањем буџетских бенефита родитељима

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Брчанска Влада приводи крају активности на изради Протокола о интензивнијој сарадњи свих институција у Дистрикту, с циљем сузбијања и спречавања просјачења, приоритетно малољетника односно дјеце основношколског узраста.

“На овај начин ће бити отклоњене уочене мањкавости у међусобној сарадњи, како би се прије свега заштитила права дјетета, односно израбљивање малољетника с акцентом на просјачење”, рекао је главни координатор Владе Дистрикта, Сеад Шадић.

У изради Протокола учествују Одјељење за образовање, Пододјел за социјалну заштиту, те представници Полиције и Тужилаштва, а његово потписивање се очекује у наредних десетак дана. У разради је и идеја да се дјеца која просјаче, те о којима родитељи недовољно брину, изузму из породице, односно на други адекватан начин збрину.

Такође, озбиљно се разматра идеја да се родитељима, чија дјеца се затекну у просјачењу, обуставе све бенефиције које добијају или користе по основу буџета Дистрикта.

“Тим прије, јер Влада Дистрикта издваја огромна средства, како би помогла и поменутим породицама, и унаточ томе, дјеца се баве просјачењем, а наш задатак је да то зауставимо”, прецизирао је Сеад Шадић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img