spot_img
spot_img

Брчанска Полиција одузела шестеро дјеце родитељима због просјачења

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На подручју Брчко дистрикта сваке године се повећава број особа које чине прекршајне радње просјачења. Полиција Дистрикта и остале надлежне институције се боре против чинитеља просјечења, те су до сада одузели шестеро дјеце.

„Брчанска Полиција је током текуће године одузела шестеро дјеце несавјесним родитељима који су искориштавали и тјерали дјецу на просјачење, те су дјеца смјештена у сигурне установе, а родитељи су кажњени затворском казном”, казао је Драгомир Нишић, командир Јединице опште Полиције Дистрикта.

Према Нишићевим ријечима чинитељи ових прекршајних радњи су углавном повратници, а у посљедње вријеме на подручју Дистрикта су се појавили и чинитељи просјачења из сусједних држава, који су на подручју Дистрикта углавном викендом када одређене институције не раде.

“Измјеном Закона социјалне службе који је ступио на снагу прошле године, а односи се на укидање дјечијег дохотка онима који не похађају школу, знатно се смањио број дјеце на улицама, али није у потпуности престао, јер након наставе та су дјеца поновно на улици”, закључио је Нишић.

У овој години забиљежен је пораст пријављених особа према прекршајним налозима, у односу на прошлу годину, и то за 48 особа, а када је ријеч о новцу, одузето је око 150 КМ више у односу на исти период прошле године.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img