spot_img

Brčak Srđan Samardžić treći na uličnoj trci u Banjaluci

Published:

spot_img

U Banjaluci je juče održana 17. po redu atletska međunarodna ulična trka. U konkurenciji seniora, na 3.000 metara, nastupilo je 14 atletičara, a najbrži je bio Elzan Bibić, atletičar iz Novog Pazara, dok je treći kroz cilj prošao Srđan Samardžić iz Brčkog.

Bibić, kojem struka predviđa blistavu karijeru, iza sebe je ostavio konkurenciju u kojoj je bilo jos 13 atletičara. Nakon tri kruga na ruti Trg Krajina – Narodno pozorište, Bibić je prošao prvi kroz cilj.

Već na startu trke, izdvojili su se Bibić i Osman Junuzović iz Atletskog kluba “Doboj Istok”, a nakon drugog kruga bilo je izvjesno da će se Novopazarac revanširati svom rivalu za nedavni poraz na uličnoj trci u Prnjavoru. Tako je i bilo, Junuzović je završio drugi, dok je treći kroz cilj protrčao Brčak Srđan Samardžić, član Atletskog kluba “Banjaluka”.

“Malo je vrijeme bilo prohladno i staza klizava. Izgubio sam snagu i tokom obilaska čunjeva. Ipak, zadovoljan sam trkom. Moram da kažem da sam veoma umoran, s obzirom da sam imao nekoliko trka u proteklom periodu”, rekao je Osman Junuzović iz Atletskog kluba “Doboj – Istok”.

Srđan Samardžić iz Atletskog kluba “Banjaluka” pozitivno gleda na vlastiti domet.

“Zadovoljan sam rezultatom. Istrčao sam 3.000 metara za manje od devet minuta, što je veoma dobar rezultat za polumaratonca. Dobio sam neke trkače koji se spremaju za dosta manje dionice. Ja sam polumaratonac i maratonac, tako da sam prezadovoljan rezultatom”, rekao je Samardžić.

 

 

 

(atvbl.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img