Brčaci ovog ljeta bez Gradskih bazena

S obzirom da je Vlada u martu ove godine donijela zaključak da je Ficibajer konačna lokacija za izgradnju sportsko-rekrativnog centra, ove godine Gradski bazeni u Brčkom neće biti u funkciji.

“Početkom ove godine Vlada Brčko distrikta razmatrala je pitanje lokacije budećeg sportsko-rekreacinog centra u skladu sa usvojenim konkursnim rješenjem i obezbijeđenim sredstvima za izgradnju, te je u martu donijela zaključak da konačna lokacija za izgradnju ovog objekta bude Ficibajer. Uslijedila je i odluka da se ove godine Gradski bazeni neće davati u zakup”, rekla je za Radio Brčko Dijana Glišić, direktor Kancelarije za upravljanje javnom imovinom.

“Pošto se ta lokacija poklapa sa lokacijom postojećih Gradskih bezena, Vlada je na kolegijumu koji je uslijedio pomenutom zaključku, odlučila da se neće pokretati procedura raspisivanja javnog konkursa za zakup Gradskih bazena u Brčkom za naredni period s obzirom da se kada dođe do realizacije izgradnje ovog kompleksa ti bazeni moraju rušiti”, pojasnila je Glišić.

Ona dodaje da je raniji ugovor o zakupu postojećih Gradskih bazena istekao, a za raspisivanje novog ugovora s obzirom na loše stanje ovog objekta bilo bi potrebno uložiti značajna sredstva, što nema ekonomsku opravdanost ukoliko je plan Vlade da na toj lokaciji izgradi sportsko-rekreativni centar, kako je i glasio i zaključak iz marta.

“Slijedom toga Kancelarija je obustavila aktivnosti oko pripreme javnog konkursa za davanje u zakup objekta Gradskih bazena na Ficibajeru kako ne bismo u budućnosti ometali izgradnju planiranog objekta”, dodala je Glišić.

Nažalost, Brčaci se ovog ljeta neće moći kupati na Gradskim bazenima, ali zato će kako se nada Glišić, na osnovu ponuđenog rješenja u budućnosti imati trajni i kvalitetan objekat javnog okupljanja koji će da zadovoljava sve standarde.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime