spot_img
spot_img

Бранкица Михајловић: Злато доносим у Брчко!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Још нисмо свјесне огромног успјеха и мислим да ћемо када се смире емоције схватити шта смо урадиле, рекла је за “Независне” Брчанка Бранкица Михајловић, која је са репрезентацијом Србије освојила титулу првакиња свијета и исписала најљепше странице српске одбојке.

Екипа је у недјељу навече из Јапана стигла у Београд, гдје је синоћ организован дочек за златне одбојкашице, а Михајловићева прије клупских обавеза планира долазак и у родни град.

“Нисмо још славили, касно смо се вратили и имамо доста обавеза. У плану је одлазак и у Брчко, не знам када, али донијећу злато кући”, рекла је Михајловићева.

С обзиром на то да многи спортисти некоме посвећују медаље, питали смо Бранкицу да ли је она некоме посветила одличје, а она је кроз осмијех одговорила: “Ова медаља је моја”.

Михајловићева годинама важи за једну од најбољих одбојкашица свијета, квалитет је показала и на Шампионату у Јапану и била је једна од најзаслужнијих што Србија слави прво свјетско злато у женској одбојци. Да Србија има квалитетан тим било је познато одраније, али и Михајловићева каже да је мало ко очекивао да се репрезентација врати са златном медаљом.

“Отишли смо на Свјетско првенство у Јапан са великим амбицијама, циљевима и жељом да се вратимо с медаљом. Можда је превелик залогај тада био размишљати о злату, али веома сам задовољна и поносна на све нас и било је лијепо бити дио свега”, рекла је Михајловићева, која се борила за сваку лопту и сваки поен.

У суботњем финалу Србија је након велике борбе савладала Италију, а европско финале је помало изненадило свијет одбојке.

“Сви су очекивали Американке, које су прије четири године биле свјетске првакиње и Бразилке које су годинама у врху свјетске одбојке. За мене је изненађење да су Италијанке у финалу. Имају младу екипу, али индивидуално су веома добре играчице и добро су посложене. Играле су одлично на овом првенству”, рекла је Михајловићева.

Србија је одлично играла на СП, забиљежила је 11 побједа у 13 утакмица, а посљедње двије са Холандијом и Италијом су биле веома тешке.

“Са Холандијом се сваке године састанемо два или три пута годишње и доста добро се познајемо. По именима су Холанђанке лошије од нас, али играју добру одбојку, превладава њихова борбеност и никад не одустају. Ако им даш простора могу да казне, тако да је та утакмица била психолошки исцрпљујућа и најтежа на Свјетском првенству”, каже Михајловићева.

Прије периода велике среће, тачније само четири мјесеца прије борбе за злато, репрезентативка Србије је морала на операцију кољена.

“Увијек сам вјеровала у опоравак. Било је напорно вратити се у форму, али ја сам борац. За мене не постоје ријечи ‘не могу’, ‘не знам’ и ‘нећу’ и због те повреде и операције ова медаља ми је још дража”, рекла је Бранкица Михајловић, којој је ових дана стигло много честитки, а најдраже су јој оне од најмлађих чланова породице јер су, како каже, најискреније.

Не размишља о Играма

Након освајања злата на СП, одбојкашице Србије јавност већ види са медаљом и на Олимпијским играма у Токију 2020.

“Не размишљамо о Играма, још је рано и сада желим да уживам мало у овом успјеху. Међутим, сјећам се да сам 2016. након Игара у Рио де Жанеиру мислила како су ОИ у Токију далеко, али, ево, ближи се и то такмичење”, рекла је Михајловићева.

 

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img