Bolnica Brčko: Stanje pod kontrolom

Nadležni u Bolnici Brčko, čija je polovina kapaciteta pretvorena u kovid odjeljenje, poručuju da je situacija u vezi sa pandemijom za sada pod kontrolom.

Dnevno u Bolnici u posljednjih petnaestak dana boravi između 80 i 100 pacijenata zaraženih virusom korona.

Dr Dušan Stokić, direktor Bolnice Brčko, član Kriznog štaba zdrastva i član Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta, naveo je da dnevno u Bolnici u posljednjih desetak dana boravi između 80 i 100 hospitalizovanih kovid pacijenata. U ovaj broj ubrajaju se na koronavirus pozitivni i suspektni pacijenti.

“Danas je u brčanskoj bolnici registrovano 77 kovid pacijenata, a najviše ih je bilo 108 u jednom danu”, rekao je Stokić za Radio Brčko i dodao da Bolnica trenutno može zbrinuti oko 100 pacijenata.

Stokić je napomenuo da je u odnosu na početak pandemije, u posljednje vrijeme u kovid bolnici poboljšana usluga potpore disanja pacijenata kiseonikom, odnosno proširene su indikacije mehaničke ventilacije.

Bolnica trenutno raspolaže sa oko 160 kiseoničkih mjesta, a prije kovida taj broj iznosio je 54.

Direktor Stokić je kazao da će vakcine protiv koronavirusa, čim budu dostupne, biti na raspolaganju zainteresovanima. On je napomenuo da mi nećemo odmah dobiti dovoljan broj vakcina u prvoj fazi da bi se vakcinisalo svo stanovništvo koje želi da se vakciniše.

Dr Stokić je i ovaj put apelovao na stanovinštvo da ne nasjedaju na neprovjerene informacije o vakcinaciji protiv kovida 19 i pozvao sve da slušaju i prate stavove ljudi iz struke.

“Kad budem imao priliku, kao čovjek koji se nalazi u medicinskoj kategoriji lica, i kad budemo na redu, ja ću se svakako vakcinisati”, dodao je dr Stokić.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime