spot_img
spot_img

Био једном један клуб: Угашено брчанско Јединство

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Пракса гашења фудбалских клубова у оквиру Фудбалског савеза Републике Српске се наставља. Још један клуб у овој сезони избрисан је са фудбалске мапе.

Фудбалски клуб Јединство из Брчког више се не такмичи и нећете га наћи у табелама.

Иако су наступили у јесењој полусезони, Брчаци нису започели прољетни дио сезоне. Сениори,који су се такмичили у најнижем рангу, Петој лиги Брчко дистрикта БиХ и пионири у Омладинској квалитетној лиги пионира ФСРС, група “исток”,званично се више не такмиче,а њихови резултати се бришу.

Јединство је прошле сезоне испало из м:тел Прве лиге РС, а умјесто у Другој лиги РС, група “исток”, такмичење су наставили међу петолигашима, гдје су уписали све поразе,заузевши посљедње мјесто са 0 бодова и тако наставили да распродају оно мало угледа што је остало.Пионири су били мало успјешнији,па су јесењу полусезону завршили на 8. мјесту са освојених 9 бодова.

Захваљујући малобројним ентузијастима који истински воле Јединство, клуб је јесенас функционисао на апаратима,а сада су ти апарати угашени.

Јединство је основано 1919. године,а током 103 године дјеловања,Брчаци су били аматерски прваци Југославије 1975. године, 16 сезона чланови Друге лиге Југославије, група “запад”,а у Републици Српској, освојили два пута Куп Републике Српске, у сезонама 2002/03 и “2004/05, били финалисти у сезони 1995/96, вишегодишњи чланови Прве лиге РС.

Био једном један клуб. Звао се Јединство из Брчког.

 

 

 

 

(правдабл.цом)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img