Biciklom po svijetu: Snežana Radojičić stigla i u Brčko

Sinoć u Brčkom organizovana je putnička tribina sa svjetskom ciklo-putnicom Snežanom Radojičić.

Inače, kad kažemo “svjetskom ciklo-putnicom” mislimo na to da ova hrabra i odlučna dama putuje po svijetu biciklom od 2011. godine, da je za to vrijeme ispedalala oko 55.000 km i obišla oko 40 zemalja.

- Reklama -

Posljednje u nizu jesu zemlje Dalekog istoka, kao što su Kina, Japan, Tajland, Vijetnam, te na kraju i Sjeverna Koreja. Upravo Sjeverna Koreja je predstavljala povod za tribinu u Brčkom, odnosno nedavno napisana knjiga, svojevrsni putopis kroz zemlju Kim Džong Ila, zemlju u koju se rijetko ide. Snežana Radojičić, trenutno organizuje, kakve drugo, nego putničke tribine, promovišući svojih 7 napisanih knjiga.

Brčko je bilo otprilike 30. etapa na mapi sa ostalim gradovima bivše Jugoslavije gdje su se održale njene tribine. Otkrili smo da će Snežana narednih nekoliko mjeseci provesti pišući knjigu o Japanu, jednoj od najposebnijih država naše planete, a nakon toga, obzirom da se „oprostila“ s Azijom i Okeanijom, u planu je prelazak na latinoamerički kontinent i putovanje od krajnjeg juga Južne Amerike, pa do sniježnih sjevernih dijelova Sjeverne Amerike.

Kako su njena djela sve čitanija, Snežana je svoja 3 djela poklonila gradskoj biblioteci u Brčkom kako bi i šira publika uspjela steći uvid u njene avanture i zanimljivosti dalekih zemalja, ali isto tako i podstaći ih da slijede svoje snove. Za one koji žele lični primjerak, knjige mogu potražiti i online putem na: snezanaradojicic.com. Kupovinom knjiga na skroman način pomažemo nastavak Snežinog putovanja i čitanje nekih novih Sjevernih Koreja, Japana, Južnih i Sjevernih Amerika…

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime